Regija
VINKOVCI U “POKRETU ZA RADOST”

Za mjesec dan vježbalište na otvorenom
Objavljeno 17. srpnja, 2017.

VINKOVCI - Za najviše mjesec dana, Vinkovci bi trebali dobiti vježbalište na otvorenom sukladno rezultatima glasovanja za uređenje aktivnih zona, odnosno vježbališta na otvorenome, koje se provodi od 2016. u okviru višegodišnjeg Coca-Colina projekta Pokret za radost. Tako je dogovoreno na sastanku vinkovačkog gradonačelnika Ivana Bosančića i predstavnika provedbenog partnera Coca Cole, održanom u vinkovačkoj gradskoj upravi.

- Vježbalište smo dobili zahvaljujući našim sugrađanima i svima onima koji vole Vinkovce, a koji su klikali, “lajkali” kako bi jedna od deset aktivnih zona bila izgrađena i u Vinkovcima koji su pobijedili u svojoj kategoriji - kazao je Ivan Bosančić. Dodao je kako vinkovačke gradske vlasti u opciji za postavljanje vježbališta imaju lokaciju na samom početku Lenija, na prostoru nedaleko od obale Bosuta i površinu iza Izviđačkog doma.

- Vidjet ćemo s izvođačem radova koju lokaciju odabrati. Cilj nam je da se lokacija nalazi blizu gradskog središta i da ima hlada kako bi se vježbalište moglo koristiti tijekom cijelog dana - rekao je Bosančić.

U okviru projekta “Pokret za radost” glasovati se moglo od 15. veljače do 15. travnja. Među gradovima do 10.000 stanovnika najbolji su bili Donja Stubica, Vrlika i Supetar, od 10.000 do 35.000 stanovnika Daruvar, Labin i Petrinja, a među gradovima iznad 35.000 stanovnika Vinkovci, Bjelovar i Sisak. Od vukovarsko-srijemskih gradova u natjecanju su bili i Ilok, koji je među gradovima do 10.000 stanovnika završio na 17., i Županja, koja je među gradovima između 10.000 i 35.000 stanovnika završila na 16. mjestu.

Svaka od aktivnih zona bit će opremljena sa šest sprava za vježbanje različite namjene kojima se mogu koristiti umirovljenici, tinejdžeri, rekreativci i profesionalni sportaši, odnosno svi zainteresirani za aktivan život i vježbanje na otvorenome. M. Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ORAHOVICA POTVRDILA STATUS GRADA DVOJKI

Obitelj Filipović nakon trojki dobila blizance

2

CESTOVNE INVESTICIJE U BARANJI

Gradi se i rekonstruira niz važnih prometnica

3

DEFINIRANJE POSEBNOSTI GRADA HEROJA

Hoće li zakon ispuniti očekivanja Vukovaraca?