Regija
9. TURNIR U ODBOJCI NA PIJESKU

Na Zelenom otoku nastupili čak i reprezentativci
Objavljeno 17. srpnja, 2017.

BATINA - U subotu je na Zelenom otoku kod Batine održan popularni, 9. batinski Turnir u odbojci, na kojem je sudjelovalo 10-ak ekipa iz Osijeka, Belog Manastira, Bačke Palanke i Batine. Susrete je pratilo 100-tinjak gledatelja, uživajući u prekrasnom vremenu, dobroj igri i ambijentu.

- Turnir je iz godine u godinu sve posjećeniji, a zanimljivo je da je prerastao u gotovo poluprofesionalni - priča organizator, Boris Živić, Batinarac s “privremenim boravkom” u Rijeci, prisjećajući se početaka, kada su na zelenootočkom pijesku igrale samo domaće ekipe iz Batine. Još do prije dvije-tri godine, dodaje, na turniru je sudjelovalo i po desetak batinskih, uz dvije-tri gostujuće ekipe, a sada je situacija potpuno drukčija.

- I ove, kao i protekle godine, na turniru igraju čak i reprezentativci te igrači pravih odbojkaških klubova - priča Živić, dodajući kako ipak nije važno pobijediti, već uživati u prekrasnom vremenu i Zelenom otoku, jednom od najljepših baranjskih izletišta, jedinom uz Dunav.

To su, uostalom, potvrdili i sudionici. Jedan od odbojkaša naglasio je tako kako će, sigurno, na zelenootočki turnir doći i nagodinu, a okupavši se u Dunavu, dodao je kako će s društvom češće navraćati na prekrasnu pješčanu plažu. Svi su se pribojavali komaraca, ali ih ove godine, bar za sada, gotovo nema. Oni koji nisu vični odbojci, uživali su promatrajući kruzere, šlepove i ostala dunavska plovila, a neki su se, gaseći žeđ, “usidrili” u ugostiteljskom dijelu.

Organizatori su i ove godine istaknuli kako će dati sve od sebe da turnir bude održan i iduće godine, to više što je riječ o jubilarnom, desetom po redu. Složni su da je Zeleni otok veliki potencijal samo ga treba iskoristiti.

Najuspješnija je bila ekipa Osijeka. U finalu su bili bolji od Matrixa. Ivica Getto

Beach party do zore

Turnir je počeo u prijepodnevnim satima i trajao gotovo do zalaska sunca. Nakon sportskog dijela, uslijedio je Beach party, koji je potrajao do zore. Za raspoloženje su zaduženi bili DJ-s Urban disidents.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana