Kultura
68. DUBROVAČKE LJETNE IGRE

Recital miljenika festivalske publike
Objavljeno 17. srpnja, 2017.

DUBROVNIK - Glazbeni program 68. dubrovačkih ljetnih igara nastavlja violinist Stefan Milenković u pratnji pijanista Rohana de Silve u ponedjeljak, 17. srpnja u atriju Kneževa dvora, programom naziva Sloboda klasike.

Svjetski poznati violinist Stefan Milenković karijeru je započeo veoma rano, nastupivši prvi put uz orkestar kao šestogodišnjak, dok je na Igrama prvi put nastupio 1986. s devet godina. Festivalskoj se publici uvijek rado vraća, pa će tako ovog ljeta na Igrama nastupiti osmi put. Dobitnik je brojnih međunarodnih priznanja, a među nagradama koje je osvojio, ističe se i Orlando za nastup na Dubrovačkim ljetnim igrama 1990. Štićenik glasovite Dorothy DeLay, Milenković je jedinstven umjetnik izuzetno produktivne i dugotrajne scenske prisutnosti, profesionalizma i kreativnosti. Njegova glazbena filozofija, kao i životni stil odražavaju istinsku definiciju eklektičnosti. Kroz istraživanje općeljudskog i glazbenog nasljeđa i iskustva maestro Milenković nastoji se izravno povezati s publikom i ponuditi joj zabavne, poticajne, energične i uzbudljive izvedbe. Ovom prigodom prati ga Rohan de Silva, poznat po suradnji s violinističkim virtuozom Itzhakom Perlmanom, s kojim redovito održava solističke koncerte diljem svijeta, ali i po suradnji sa svim renomiranim violinistima današnjice.

Na programu recitala je glasovita Tartinijeva Sonata za violinu i klavir u g-molu poznatija kao Đavolji triler, Beethovenova Sonata br. 7 u c-molu, Sarasateova Introdukcija i Tarantella, zatim Légende Wieniawskog te Valse-Scherzo Čajkovskog. Ulaznice za koncert dostupne su na blagajnama u prizemlju Festivalske palače (Od Sigurate 1) i u Luži. N.Vek.

Možda ste propustili...

PODVLAČENJE CRTE NAKON 17. I PRIPREMA ZA 18. OLJK

Književna zvijezda Jo Nesbo stiže na Čuvare priča 2018.

OPERNA PREMIJERA NA 68. DUBROVAČKIM LJETNIM IGRAMA

Tajna lokrumskog Orlanda je u preobrazbi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OD 10. DO 12. KOLOVOZA - OD SAD-a DO KINE

Cijeli svijet dolazi na treći Brač Film Festival!

2

VUKOVAR FILM FESTIVALU OZNAKA KVALITETE EFFE

Udruženje europskih festivala prepoznalo vukovarsku kvalitetu

3

HRVATSKI BAROKNI ANSAMBL 68. DUBROVAČKIM LJETNIM IGRAMA

Viaggio musicale uoči premijere Händelove opere "Orlando"