Kultura
68. DUBROVAČKE LJETNE IGRE

Recital miljenika festivalske publike
Objavljeno 17. srpnja, 2017.

DUBROVNIK - Glazbeni program 68. dubrovačkih ljetnih igara nastavlja violinist Stefan Milenković u pratnji pijanista Rohana de Silve u ponedjeljak, 17. srpnja u atriju Kneževa dvora, programom naziva Sloboda klasike.

Svjetski poznati violinist Stefan Milenković karijeru je započeo veoma rano, nastupivši prvi put uz orkestar kao šestogodišnjak, dok je na Igrama prvi put nastupio 1986. s devet godina. Festivalskoj se publici uvijek rado vraća, pa će tako ovog ljeta na Igrama nastupiti osmi put. Dobitnik je brojnih međunarodnih priznanja, a među nagradama koje je osvojio, ističe se i Orlando za nastup na Dubrovačkim ljetnim igrama 1990. Štićenik glasovite Dorothy DeLay, Milenković je jedinstven umjetnik izuzetno produktivne i dugotrajne scenske prisutnosti, profesionalizma i kreativnosti. Njegova glazbena filozofija, kao i životni stil odražavaju istinsku definiciju eklektičnosti. Kroz istraživanje općeljudskog i glazbenog nasljeđa i iskustva maestro Milenković nastoji se izravno povezati s publikom i ponuditi joj zabavne, poticajne, energične i uzbudljive izvedbe. Ovom prigodom prati ga Rohan de Silva, poznat po suradnji s violinističkim virtuozom Itzhakom Perlmanom, s kojim redovito održava solističke koncerte diljem svijeta, ali i po suradnji sa svim renomiranim violinistima današnjice.

Na programu recitala je glasovita Tartinijeva Sonata za violinu i klavir u g-molu poznatija kao Đavolji triler, Beethovenova Sonata br. 7 u c-molu, Sarasateova Introdukcija i Tarantella, zatim Légende Wieniawskog te Valse-Scherzo Čajkovskog. Ulaznice za koncert dostupne su na blagajnama u prizemlju Festivalske palače (Od Sigurate 1) i u Luži. N.Vek.

Možda ste propustili...

16. STUDENOGA 1991. - SJEĆANJE NA KOBNO POSLIJEPODNE PRIJE 26 GODINA

Šnajder: Drugoga je dana bilo još tužnije, iz kazališta se još dimilo!

VERDIJEV “TRUBADUR” PREMIJERNO U NOĆI KAZALIŠTA U HNK-U OSIJEK

Šnajder: Sve na pozornici malo je skuplje nego inače

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U DJEČJEM KAZALIŠTU BRANKA MIHALJEVIĆA

Europska noć kazališta: Kestenje će u dvorištu opet peći ravnatelj Ivica Lučić

2

MLU OSIJEK I MUZEJ ZEPTER

Promocija monografije o Josipu Alebiću u Beogradu

3

VERDIJEV “TRUBADUR” PREMIJERNO U NOĆI KAZALIŠTA U HNK-U OSIJEK

Šnajder: Sve na pozornici malo je skuplje nego inače