Učionica
NA FERIT-U OSIJEK PROIZVEDEN PRVI SOLARNI AUTOMOBIL

CROsolar-01 predstavljen na 5. utrci SOELA 2017
Objavljeno 14. srpnja, 2017.

Dana 10. lipnja 2017. ispred hotela "Panonija" u Sisku, u sklopu 5. utrke solarnih automobila SOELA 2017 (http://soela.hr/), predstavljen je automobil CROsolar-01 izrađen u okviru projekta "Istraživanje i razvoj solarnog električnog automobila".

Projekt je započet krajem 2014. godine na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, a financiran je od strane partnera iz gospodarstva i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Automobil je trenutačno u završnoj fazi testiranja i prilagođavanja podvozja i pogonskog sustava te finalizaciji informacijskog sustava za vozača.

S obzirom na to da svojom koncepcijom i performansama izlazi iz postavljenih okvira za vozila koja se natječu na ovoj utrci, CROsolar-01 je samo promotivno provezen natjecateljskom stazom. U okviru SOELA 2017 dana 9. lipnja održana je konferencija na kojoj su sudjelovali brojni stručnjaci s područja obnovljivih izvora energije i elektromobilnosti, među kojima su izlaganje imali profesori Željko Hederić i Ljubomir Majdandžić.

(Dražen Slišković)

Koncepcija i performanse automobila

Koncepcija i performanse automobila CROsolar-01 predstavljeni su u okviru prezentacije rezultata projekta na svečanosti u povodu završetka projekta. Ona je održana 6. srpnja na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek. Voditelj projekta ispred FERIT-a je izv. prof. dr. sc. Dražen Slišković.

Možda ste propustili...