Učionica
VELIK USPJEH STUDENATA EKONOMSKOG FAKULTETA U OSIJEKU

Osvojili treće mjesto na državnom natjecanju "Inovacijom do poslovne prilike"
Objavljeno 14. srpnja, 2017.

Tročlani tim studenata s Ekonomskog fakulteta u Osijeku, koji čine Toni Banov, Iva Božić i Krešimir Strahonja, osvojio je treće mjesto na natjecanju "Inovativko - inovacijom do poslovne prilike" koje organizira tvrtka m-Start.

Konkurenciju su im činili studenti s 12 različitih fakulteta iz Hrvatske koji su se mogli prijaviti na natjecanje. Studentima su u okviru natjecanja ponuđeni stvarni izazovi u svakodnevnom poslovanju različitih kompanija. Zadaća studenata bila je ponuditi tehnološko rješenje iz područja poslovnih procesa, elektroničkog poslovanja, organizacije, marketinga, unaprjeđenja usluga i robotizirane proizvodnje kao odgovor na postavljene zadatke. Studenti su prolazili kroz dva kruga natječaja te su nakon svakog kruga unaprjeđivali svoje ideje zajedno s mentorima iz akademske zajednice i predstavnicima renomiranih poslovnih subjekata. Nagrađeni studenti ponudili su tehnološko unaprjeđenje prikaza proizvoda u online kupnji pomoću alata koje su osmislili i samostalno izradili konceptualnu verziju.

Projekt je nastao u okviru vježbi na kolegiju Poduzetništvo u turizmu, pod mentorstvom dr. sc. Ivana Kelića, inače i člana stručnog povjerenstva u natjecanju. Nagrađeni studenti, osim nagrade i priznanja, ostvarili su mogućnost da u svrhu razvoja rješenja pristupe odgovarajućim testnim resursima i konzultiraju se sa stručnjacima s kojima mogu nastaviti razvijati svoje ideje.

(Matea Stjepanović)

Možda ste propustili...