Tehno
TEST - IGRANJE NA LAPTOPU

Najbolje gaming iskustvo uz ASUS
Objavljeno 14. srpnja, 2017.

Sigurno ste bar jednom čuli priču o tome kako je susjed upravo potrošio desetak tisuća kuna na gamerski laptop, a onda ste se zapitali je li u pitanju: a) luđak; b) bahati tajkun; ili c) pravi ljubitelj videoigara. Jesu li su gamerski laptopi uopće dobar izbor za videoigre? Ako još uvijek živite u prošlom desetljeću, odgovor će vjerojatno biti ne, ali stvari su se promijenile, i to znatno!

Prijenosno igranje

Uvriježeno je mišljenje da su gaming laptopi, čak i kada ispunjavaju hardverski uvjet za igranje najnovijih i najzahtjevnijih igara, ipak nezgrapne okrnjene verzije hardvera koji biste strpali u kućište stolnog računala. Međutim, danas stvari stoje drugačije – igranje u pokretu nikako nije strano, čak i profesionalnim igračima, a hardver u prijenosnicima danas i te kako može parirati „stolnoj“ varijanti. U svijetu igračkih prijenosnika uvjerljivo vodi ASUS sa svojim Republic of Gamers (ROG) serijom uređaja. Tijekom 2016. godine ASUS je prodao najveći broj gaming prijenosnih računala s izuzetnim NVIDIA GTX karticama koje predstavljaju najbolji izbor za gaming. U svom gaming portfoliju ASUS ima ponudu za sve igrače – od modela ASUS FX553 čiji će diskretni dizajn biti savršen za svaku priliku do modela ASUS ROG Strix GL502 koji predstavlja san svakog pravog ljubitelja videoigara.

Samo najbolje

ASUS RoG gaming laptop s Intel Core i7 procesorom najnovije generacije i NVIDIA GTX grafičkom karticom uspješno će pružiti performanse koje očekujete od najjačih desktop računala. S najnovijom generacijom Intelovih četverojezgrenih Core i7 procesora nema te aplikacije ili igre koja će „oznojiti“ vaš ASUS laptop. Najnovije NVIDA grafičke kartice osiguravaju brzinu i snagu za sve vaše igračke avanture, čak i one u VR-u, s malom latencijom i bez „sjeckanja“. Tu je i NVIDIA G-SYNC tehnologija koja sinkronizira osvježavanje zaslona s karticom za ultraglatku grafiku. Čak i kada pogledamo grafički i procesorski sustav, glavna zvijezda je Hyper Cool Duo-Copper rashladni sustav koji koristi cijevi za odvod topline i dvojni ventilatorski sustav kako bi se zasebno hladili i procesor i grafička kartica. Ovako osmišljen sustav hlađenja izvlači maksimum iz već moćnih komponenti i omogućava laptopu da ima stabilnost koju zahtijevaju intenzivni igrački maratoni. Za trajanje igračkih sesija zadužena je iznimno jaka baterija, koja će osigurati nevjerojatan broj sati za igranje, a nema straha da će vam se računalo ugasiti tijekom igre i tako vam izgubiti poziciju u istoj. Za potpuni gaming ugođaj tu je i gamerska tipkovnica s atraktivnim i praktičnim pozadinskim osvjetljenjem.

Elegancija

Dolazimo i do detalja izgleda. Sve je ovo spakirano u tanko i lagano, ali čvrsto kućište pa ga možete nositi apsolutno svuda bez bojazni da će vam predstavljati teret i zauzeti mnogo mjesta. Bilo da se igrate čekajući let, dok se odmarate u kafiću ili ste na LAN turniru, ovaj laptop moći ćete nositi sa sobom, u svakoj torbi ili ruksaku. ASUS je svojom Republic of Gamers linijom ponudio sve pogodnosti koje nude stolna računala, uz ekskluzivne mogućnosti koje nudi samo laptop. Dobri i pouzdani gaming laptopi više nisu mitološka stvorenja, a ASUS-ova Republic of Gamers linija učinila ih je dijelom naše svakodnevice.

Marin REŽIĆ
Najčitanije iz rubrike