Kultura
21., 22. I 24. TRAVNJA - NOĆ KNJIGE U GRADSKOJ KNJIŽNICI VUKOVAR

Čitalački kutak, tajnovite bajke i fantastična noć stripa
Objavljeno 19. travnja, 2017.

VUKOVAR - Ovogodišnja se manifestacija Noć knjige održava pod motom - Noć knjige grli vikend (21. i 22. travnja), kao i Za one koji žele čitati više (24. travnja). Gradska knjižnica Vukovar priredila je bogat i ranovrstan program za razne dobi.

Između ostaloga, u sklopu obilježavanja 70 godina postojanja i rada GKVu će nagraditi Vukovarce besplatnim članstvom i vraćanjem knjiga bez zakasnine (21. travnja). Na Odjelu za odrasle bit će toga dana u 18 sati predstavljanje književnog opusa ljubavnih romana hrvatske spisateljice Kate Mitchell i autorice Elizabeth Suzane Kozina, a prigodna izložba „Dan hrvatske knjige“ trajat će do 24. travnja.

Na Dječjem će odjelu 21. travnja od 18 sati biti Čitalački kutak za djecu i roditelje, a sljedećeg dana u 10 sati Stripovska radionica: Fantastična noć stripa – izrada stripa uz povijesni pregled, proces tiskanja stripovskih tabli u formi knjige, te čitanje i rasprava o omiljenim strip-junacima, žanrovima i likovnim izvedbama.

Najavljena je i Kviz-radionica: Tajnovite bajke – uz glasno čitanje odlomaka, vizualne predloške i trik-pitanja djeca će pokušati odgonetnuti likove, naslove i događaje omiljenih i najljepših bajki. Taj je program namijenjen djeci vrtićke dobi, a održat će se 24. travnja u 10 sati. Odjel za mlade – Spajalica i Američki kutak Vukovar priredili su Marvel radionicu izrade stripa za djecu i mlade 21. travnja od 10 do 14 sati. Bit će i Marvel info pult – izložba knjiga na engleskom i drugih sadržaja o Marvel junacima 24. travnja od 10 do 14 sati.

U ogranku u četvrti Borovo naselje bit će 21. travnja u 10 sati za vrtićarce edukativna radionica Dan provodim u prirodi – noć uz knjigu, o problemima onečišćenja okoliša te načinima i vrijednostima očuvanja Zemlje. Radionica Planet u knjizi donosi izradu minijaturnih knjiga u kojima će se nalaziti Zemlja i poruke o važnosti njezine zaštite, 21. i 22. travnja u 10 sati, a izložba knjiga i dokumentarnih filmova “Planet Zemlja” bit će otvorena do 24. travnja.

U ogranku u naselju Sotin bit će 21. travnja u 18 sati Čitanje knjiga uz svijeće i baterije: Naša Zemlja nekada i sada, čitanje na otvorenom knjiga i slikovnica na temu ekologije i očuvanja Zemlje. Radionica Svjetski dan zaštite laboratorijskih životinja za školarce 24. travnja u 10 sati nudi izradu kalendara s ugroženim životinjskim vrstama. U ogranku Lovas osmišljen je za 21. travnja u podne edukativni program za djecu - Pročitati ili pogledati bajke braće Grimm? S.Butigan

U naselju Sotin bit će 21. travnja u 18 sati Čitanje knjiga uz svijeće i baterije: Naša Zemlja nekada i sada

Možda ste propustili...

U MRAMORNOJ DVORANI GRADSKOG MUZEJA VUKOVAR

Koncertni ciklus Eltz: Duo Eolian

HRT: NOVI KONCERT “U OZRAČJU TAMBURE”

Izvest će i “Meetup”

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

Najčitanije iz rubrike