Kultura
10. JUBILARNI FESTIVAL “MALI MARULIĆ” U SPLITU

Edi Ćelić najbolji glumac, a “Nije me strah” najbolja predstava
Objavljeno 13. travnja, 2017.

Imamo najbolju predstavu na Festivalu! Predstava “Nije me strah” osječke autorice Dubravke Pađen Farkaš, u režiji Ljudmile Fedorove i izvedbi Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku proglašena je najboljom predstavom u cjelini, a Edi Ćelić osvojio je nagradu (jednu od dvije ravnopravne) za najbolje glumačko ostvarenje za ulogu dječaka Tina i Djecozgraba! Tako je dodjelom nagrada najboljim ostvarenjima u Gradskom kazalištu lutaka Split završen 10. festival hrvatske drame za djecu - Mali Marulić.

Osim Edija Ćelića, nagradu za najbolje glumačko ostvarenje dobio je i Petar Konkoj (diplomu glumca i lutkara stekao na osječkoj Umjetničkoj akademiji) za ulogu u predstavi ”U zvijezde” Gradskog kazališta lutaka Split.

U priopćenju se navodi kako ove godine nagrada za najbolju predstavu prema sudu dječjeg žirija, koji su činili učenici splitskih osnovnih škola, nije dodijeljena u terminu održavanja festivala jer djeca nisu gledala predstave zagrebačkih kazališta koje su igrale na matičnim pozornicama. Uprava GKL-a Split poručuje da će i te predstave do kraja godine gostovati u Splitu, pa će i dječji žiri svoju nagradu naknadno proglasiti, navodi se u priopćenju. Iako je njegovo održavanje zbog nedostatka potpore Grada i novca iz gradskog proračuna bilo upitno, jubilarni 10. festival hrvatske drame za djecu Mali Marulić ipak je održan. Prvi put predstave su se izvodile u dva grada - Zagrebu i Splitu.

- Uz sve čestitke organizatorima i čestitke na domišljatosti kako je sve organizirano i hrabrosti, mi smo jako sretni što smo uspjeli naći snage i doći na festival i pordržati ga - rekao je Ivica Lučić, ravnatelj Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka. Čestitamo od srca svim kolegama i kazalištima te našem ansamblu koji u ovoj predstavi čine Edi Ćelić, Aleksandra Colnarić, Areta Ćurković, Đorđe Dukić, Inga Šarić i Kristina Fančović, ali i tehnici i svima koji su na bilo koji način sudjelovali u stvaranju ove izvrsne predstave - dodao je Lučić. N.Vekić

Možda ste propustili...

FOOZOS OBILJEŽIO 150. OBLJETNICU ROĐENJA IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Predstava “Blagoslov” u čast našoj velikoj književnici

Najčitanije iz rubrike