Osijek
STJEPAN ČURAJ, DIREKTOR ŠPORTSKIH OBJEKATA

Došlo je vrijeme da opet s veseljem obujemo klizaljke
Objavljeno 2. prosinca, 2016.

U posljednjih 365 dana Športski objekti ispunili su obećano i ponovno donijeli nove sportske sadržaje u grad te osigurali priliku za rekreaciju svim građanima. Sve je počelo klizališnom sezonom, koja se borila s vjetrenjačama, odnosno s vremenom, no uspjela je omogućiti građanima besplatan ulazak svake srijede u siječnju i veljači. Potom je slijedilo Valentinovo, koje je obilježeno na Gradskim bazenima besplatnim ulazom za nježniji spol te prigodno uređenim prostorom.

- Mnoga su velika imena održala koncert u sportskim dvoranama, kao što su Dino Merlin, Toni Cetinski, Gibonni i Oliver, Maja Šuput... Uz koncerte, imali smo prilike vidjeti i ruski balet “Romeo i Julia”, Lado, natjecanje u gimnastici Grand Prix Osijek 2016 Žito Challenge Cup te ostala natjecanja koja se već tradicionalno održavaju u našim objektima, od košarke, nogometa, preponskog jahanja do gimnastike, džuda, streljaštva i drugih. Iznimno su uspješno obilježeni i Europski tjedan sporta, Hrvatski olimpijski dan te Međunarodni olimpijski dan, kada su Športski objekti omogućili građanima da besplatno isprobaju sadržaje u svim sportskim objektima. Cilj je bio pobuditi sportski duh i podsjetiti građane kako je sport važna komponenta zdravlja, a tim im je činom omogućen izbor raznih oblika rekreacije - kaže Stjepan Čuraj, direktor Športskih objekata.

Od novih događaja, koji se, ističe Čuraj, svake godine obogaćuju, odnosno sadržaja za sve dobne skupine, imali smo priliku vidjeti Water balloon challenge te isprobati nove napuhance (gusarski brod, krokodila i ljudski stolni nogomet) tijekom kupališne sezone na Copacabani, što su građani s oduševljenjem dočekali, napose oni najmlađi. Potom je to turnir u malom nogometu, nazvan “Mini Euro”, u nogometnom kavezu na popularnoj Srednjiki u vrijeme Eura 2016. Postavljen je i pametni tuš na Srednjoškolskom igralištu u suradnji s Gradom Osijekom kako bi se podržali mladi inovatori.

- Športski objekti 2015. godine prikupili su prijedloge građana kako urediti prostor bivšeg skateparka te su na temelju toga ove godine realizirali projekt. Tereni su odlično posjećeni i vidi se kako je rješenje bilo pun pogodak. Tako je na Srednjoškolskom igralištu otvoreno nogotenisko igralište, malo nogotenisko igralište, street ball teren te teren za badminton - ističe Čuraj.

Pred nama je i sezona klizanja. Ona se otvara danas, na Dan grada Osijeka, besplatnim ulazom za sve posjetitelje. Time se godina u Športskim objektima privodi kraju, upravo onako kako je i počela, na klizaljkama.

Unatoč smanjenju dotacija iz gradskog proračuna, Športski objekti otvaraju nove sadržaje te to planiraju činiti i dalje, pritom pazeći i na kvalitetu i na troškove. Ove se godine može reći kako su do sada vlastiti prihodi dosegnuli rekordne vrijednosti te su u Športskim objektima izrazito ponosni i zadovoljni godinom na izmaku. D. Kuštro

U Športskim objektima ističu kako su u 2016. vlastiti prihodi dosegnuli rekordne vrijednosti

Možda ste propustili...

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

Najčitanije iz rubrike