Osijek
BORNA BARIŠIĆ, KAPETAN NK OSIJEK

Klub je počeo ispunjavati vječne snove svakog navijača
Objavljeno 2. prosinca, 2016.

NK Osijek primjer je pozitivne sportske priče u 2016. godini. Nakon što je klub godinama prolazio kroz tešku agoniju, u veljači ove godine njoj je napokon došao kraj. Osječki je prvoligaš dobio nove suvlasnike, osječkog poduzetnika Ivana Meštrovića te njegovog mađarskog partnera Lörinca Mészárosa - i cijela se situacija u Gradskom vrtu okrenula za 180 stupnjeva.

Novi su čelni ljudi kluba odmah počeli vući poteze u cilju brze stabilizacije i osiguravanja kvalitetne budućnosti za NK Osijek. Gotovo je promptno vraćem golem dug igračima, Radnoj zajednici i dobavljačima, a u hodu se počela ojačavati i momčad. Prednost su imali igrači koji su školovani u osječkom nogometnom inkubatoru, a onda su svoju nogometnu sreću pronašli izvan Osijeka. Tako su se u Gradski vrt iz inozemstva, simbolično baš na dan kada je u veljači novo vodstvo preuzimalo klub, vratili Aljoša Vojnović i Josip Knežević. Ljetos je uslijedio novi val povrataka, ali i dolazak ozbiljnih igračkih pojačanja. Od Osječana u klub su se vratili današnji kapetan Borna Barišić, Domagoj Pušić, a na posudbu je stiglo još jedno Osijekovo dijete, Karlo Lulić. Od zvučnih pojačanja došla su dva napadača (Muzafer Ejupi i Gabrijel Boban), te makedonski reprezentativac Milovan Petrović.

Uglavnom, NK Osijek je u aktualnoj sezoni krenuo uzlaznom putanjom, a novi vjetrovi koji su počeli puhati na organizacijskom planu ubrzo su se osjetili i na terenu, pa momčad predvođena također rođenim Osječaninom Zoranom Zekićem stvara najbolji klupski rezultatski učinak u posljednjih 16 godina. I sve to prati dobro osmišljena marketinška kampanja koja je NK Osijeku priskrbila više od 12.000 članova, što je sjajan potencijal za godine koje dolaze. Predsjednik Uprave Ivan Meštrović najavljuje i nove pothvate, a kao najvećeg od njih treba izdvojiti planove za gradnju novog, modernog i komfornog stadiona. Uglavnom, Meštrović i Mészáros počeli su ispunjavati vječne snove svakog navijača NK Osijek, a uz to zajedno sa svojim suradnicima stvaraju jednu posve novu vizuru osječkog prvoligaša pa vjerujemo kako neće proći još mnogo vremena do trenutka kada će NK Osijek doista biti pravi gradski brand s kojim će se ponositi svi stanovnici grada na Dravi. D. Keler

Predsjednik Uprave Ivan Meštrović najavljuje planove za gradnju novog, modernog i komfornog stadiona

Najčitanije iz rubrike