Osijek
DVADESET LAUREATA

Dobitnici javnih priznanja grada Osijeka za 2016.
Objavljeno 2. prosinca, 2016.

GRADSKO VIJEĆE GRADA OSIJEKA NA 30. SJEDNICI, ODRŽANOJ 21. STUDENOGA, DONIJELO JE ODLUKE O DODJELI JAVNIH PRIZNANJA ZA 2016 GODINU. PRIZNANJA ĆE DOBITI SLJEDEĆIH 20 LAUREATA:

POČASNI GRAĐANIN GRADA OSIJEKA

Titulu počasnog građanina grada Osijeka dobit će Vladimir Šeks, za jedinstven doprinos razvoju grada Osijeka i stvaranje moderne i suverene Republike Hrvatske.

GRB GRADA OSIJEKA ZA ŽIVOTNO DJELO

Zlatna plaketa “Grb Grada Osijeka” za životno djelo dodijelit će se akademiku Zlatku Boureku, za jedinstvena umjetnička ostvarenja i neponovljiv doprinos kulturi grada Osijeka.

ZLATNA PLAKETA “GRB GRADA OSIJEKA”

Zlatnu plaketu “Grb Grada Osijeka” dobit će nekoliko laureata. To su: izv. prof. dr. sc. Željko Koški, za izuzetan doprinos u području tehničke kulture te očuvanju tradicijske i suvremene graditeljske kulture; prof. prim. dr. sc. Aleksandar Včev, za izuzetan doprinos u području medicinske znanosti; prof. dr. sc. Antoaneta Radočaj-Jerković, za osobit doprinos u području glazbene kulture i umjetnosti; Josip Škorić, za izuzetan doprinos u području gospodarstva i realizaciji cestovnih projekata značajnih za grad Osijek.

PEČAT GRADA OSIJEKA

Dobitnici priznanja Pečat Grada Osijeka su: prof. dr. sc. Zvonimir Tucak, za osobit doprinos znanosti u području pčelarstva; Josip Cvenić za osobita ostvarenja u području književnosti; Radoslava Mrkšić, za osobita postignuća u području kazališne umjetnosti; dr. med. Igor Berecki, za osobit doprinos u području zdravstva i humanitarne djelatnosti.

Pečat Grada Osijeka dobit će i: Marko Đukić, za izuzetan doprinos u području socijalne skrbi te promicanju moralnih i društvenih vrijednosti; Ljerka Antonić, za osobit doprinos u razvoju društvenih odnosa i unaprjeđenju djelatnosti gospodarskog i društvenog života grada; Stojan Bjelajac, za osobit doprinos kvaliteti života i boljem razumijevanju osoba s invaliditetom; Zvonimir Kovačević, za osobit doprinos sportu grada Osijeka; Kreditna unija Noa za osobit doprinos u području gospodarstva; Institut društvenih znanosti Ivo Pilar - Područni centar Osijek, za osobit doprinos znanstvenoj promociji grada Osijeka i regije.

Ovo prestižno priznanje dodijeljeno je i: Centru za nestalu i zlostavljanu djecu Osijek, za osobit doprinos u području socijalne skrbi; Društvu za zaštitu od dijabetesa, Osijek za osobita ostvarenja u području socijalno-humanitarne skrbi i unaprjeđenju liječenja dijabetičkih bolesnika; Savezu organizacija invalida Osječko-baranjske županije za osobit doprinos u području zdravstva i doprinos kvalitete života osoba s invaliditetom; Udruzi izviđača “Slavonski hrast” Osijek za osobit doprinos odgoju, izvaninstitucionalnom obrazovanju djece i mladih te razvijanju životnih vještina. Priredila: V. Latinović

Možda ste propustili...

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

URUČENE USPOMENICE NA MEMORIJALNU HODNJU OSIJEK - VUKOVAR

Svake godine sve više učenika želi dati svoj obol žrtvi Vukovara

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije

Najčitanije iz rubrike