Osijek
IVAN JUKIĆ, DIREKTOR VODOVOD-OSIJEKA

Već spremni novi projekti, među njima i za Banovu
Objavljeno 2. prosinca, 2016.

Nema mirovanja u osječkom Vodovodu. Iako trenutačno upravljaju trima projektima vrijednim 600 milijuna kuna, sufinanciranim iz EU fondova, već su pripremljeni novi projekti vrijedni 100 milijuna kuna, s građevinskim dozvolama.

- Ti su projekti u fokusu Vodovod-Osijeka jer većinu sredstava za poboljšanje vodokomunalne infrastrukture moramo povlačiti iz EU sredstva - objašnjava Ivan Jukić, direktor Vodovoda.

Na samom je početku njegova mandata unutar Vodovoda osnovana Radna jedinicu Razvoj i provedba EU projekata koja se, sada je to posve jasno, pokazala vrlo efikasnom. Dokaz je tomu upravljanje spomenutim projektima, od kojih je najveći Projekt Osijek. Potom je tu projekt vrijedan 86 milijun kuna - Regionalni vodoopskrbi sustav, a tu je i Projekt Osijek 3 - rekonstrukcija sustava vodoopskrbe i odvodnje u Crkvenoj ulici.

Prioritetni projekt

- Ono na čemu smo radili s našim poslovnim jedinicama je priprema novih projekata koji su sad u iznosu od 100 milijuna kuna, s građevinskim dozvolama. To su, dakle, spremni projekti za finaciranje i realizaciju. Čekamo raspisivanje natječaja od EU fondova, a neke od projekata i sami ćemo financirati iz naknade za razvoj - kaže Jukić.

Projekt kojemu će pokloniti posebnu pozornost, a on je visoko i na listi prioriteta gradske uprave, vezan je uz Banovu ulicu u Donjem gradu. Ondje će se, naime, obaviti kompletna rekonstrukcija sustava kako bi se izbjegla dosadašnja situacija kada pri većim kišama dolazi do izlijevanja.

- Realizacijom sjevernog kolektora na određeni će se način postići zaštita od izlijevanja Drave, ali zbog niske točke na kojoj se nalazi dio Banove dolazi do izljeva vode. I ovaj je projekt spreman s građeviskom dozvolom te će, čim budemo zatvorili financijsku konstrukciju, njegova provedba biti prioritet - ističe Jukić.

Kvaliteta vode

Dakako, nisu, u svemu ovome zanemarene ni obveze prema ostalim korisnicima Vodovodovih usluga. Nabavom vozila s posebnom opremom za održavanje sustava vodoopskrbe i odvodnje pružanje ove usluge bit će na još višoj razini.

A ono što Vodovod neprekidno “forsira” jest i maksimalno održavanje kvalitete vode.

- Izgradnjom uređaja za dvostupanjsku filtraciju približit ćemo se kvaliteti i normama koju od nas zahtijeva europska regulativa. Vodovod se već i pripremom svih navedenih projekta stalno trudi biti u vrhu među tvrtkama koje se bave vodoopskrbom i odvodnjom, a sve u cilju da na taj način omogućimo što kvalitetniju uslugu našim korisnicima - zaključuje Jukić. D. Kuštro

Izgradnjom uređaja za dvostupanjsku filtraciju približit ćemo se kvaliteti i normama koje od nas zahtijeva europska regulativa

Možda ste propustili...

ECO CITY WASTE FEST

U Osijeku prvi Festival otpada

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

DESETO IZDANJE KREATIVNE RIZNICE

Rizničarska kreativnost usmjerava životopise

Najčitanije iz rubrike