Osijek
IVAN LOZANČIĆ DIREKTOR GAUSSA

Gauss od 2012. narastao za 800 %
Objavljeno 2. prosinca, 2016.

Tvrtka Gauss d.o.o. najbolje je plasirana hrvatska tvrtka na ovogodišnjoj Deloitteovoj listi 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u srednjoj Europi. Na toj je listi ukupno šest tvrtki iz Hrvatske, a Gauss je na 19. mjestu, što je izvrstan rezultat.

Gauss je osnovan 2012. godine, ponajprije s fokusom na izradu web-rješenja. Tvrtku su osnovala dva mlada poduzetnika - Ivan Lozančić i Dragan Ibriks Golub, uz nekoliko zaposlenika koji su napustili sigurne poslove i započeli graditi nešto novo, vođeni entuzijazmom i željom za promjenama na vlastitom profesionalnom putu.

- Uvijek tvrdimo da smo tvrtku pokrenuli u pravo, ali vjerojatno najteže vrijeme. Gauss danas zapošljava 75 stručnjaka u različitim područjima i posluje kao full service development agencija za razvoj poslovnih rješenja koja klijentima osiguravaju ulazak u digitalnu transformaciju poslovanja. Naše odjele čine timovi za razvoj web-rješenja, mobilnih aplikacija za Android i iOS platforme, web-trgovine i poslovni sustavi po mjeri korisnika. Jedina smo tvrtka u Osijeku koja pruža tako široku paletu usluga (na visokoj razini) i jedini samostalno stvaramo kvalificirani kadar u našoj jedinici namijenjenoj edukaciji - kaže direktor tvrtke Ivan Lozančić.

Ističe i kako Gauss vjerojatno jedini svakom zaposleniku daje priliku za otkrivanje vlastitog potencijala i onog područja u kojem može biti najbolji. Tako je dopuštena promjena pozicija i daje se vrijeme koje je zaposlenicima potrebno da pronađu ono što ih najviše ispunjava, makar to podrazumijevalo i promjenu nekoliko pozicija u tom procesu.

- Rast od gotovo 800 posto, koji smo ostvarili od početka poslovanja do danas (2012. - 2015.), te priznanje za najbrže rastuću tehnološku tvrtku u Hrvatskoj motivacija su da još bolje koristimo vlastiti potencijal. Doista smo s vremenom okupili izuzetne ljude, stvorili kvalitetne procese i prije svega inovativne ideje koje moramo realizirati kroz vlastite proizvode kako bi tvrtka nastavila rasti. Ponosni smo na naš doprinos percepciji Osijeka kao grada softvera, na doprinos u zapošljavanju mladih ljudi i stvaranju boljeg grada, koji svi priželjkujemo - zaključuje Lozančić. I. Mikulić

SUSTAVNA EDUKACIJA

Manjak stručnosti zaposlenika u Gaussu rješavaju inkubacijom i sustavnom edukacijom, najveće snage tvrtka iskorištava u svim područjima i konstantno stvara nove poslovne modele prema kojima djeluje. Reorganizacija poslovanja i konstantno poticanje poboljšanja u svim područjima u Gaussu je svakodnevica.

Najčitanije iz rubrike