Novosti
DANUBIUMTOURS – USPJEŠNA OBITELJSKA POSLOVNA PRIČA

Plove Dunavom na prvom turističkom brodu od 1932.
Objavljeno 18. studenog, 2016.

Počeli smo 2007. godine s destinacijskom turističkom agencijom u Vukovaru, a nakon devet godina rada uspjeli smo izgraditi novi turistički proizvod; prvi turistički brod na Dunavu nakon 1932. godine – počet će Zrinka Šesto priču o obiteljskom poduzetništvu u Vukovaru, u kojem se, kaže, može uspješno poslovati ako postoji “ideja, volja, upornost, i spremnost na cjelodnevni rad”.

Ponosna je, svakako s pravom, na njihov brod, jer je, dodat će, Vukovar između dva svjetska rata bio poznat po brodogradnji i brodovima koji su tu pristajali, ploveći drugom najvećom europskom rijekom. Njihov brod nosi naziv Vukovarski vodeni autobus “Bajadera” i svakodnevno plovi Dunavom, vozeći u razgled grada s rijeke, što stvara poseban doživljaj, i Vukovarce, i goste iz Osijeka i Vinkovaca, turiste iz Zagreba ili iz inozemstva. “Naš je brod Vukovar i Hrvatsku pozicionirao na turističku kartu u rangu s Bečom, Budimpeštom, Sofijom, gdje takvi brodovi plove već godinama”, kaže jedina žena vlasnik broda na rijeci u RH. U njihovoj tvrtki, uz supružnike Šesto, još je dvoje zaposlenika, a njihov projekt “Bajadera” postao je neizostavna atrakcija za vukovarske goste. Iako je agencija prepoznata, goste nije uvijek lako dovesti na kontinentalne destinacije.

– Tu moramo svi zajedno raditi, od Grada nadalje, da se pozicioniramo kao važan kontinentalni čimbenik u turizmu, jer ono što se pokazuje kao najveći problem jest udaljenost Slavonije, Vukovara, od ostalih dijelova Hrvatske. K tomu je i recesija učinila svoje – kaže Šesto.

Apelira i na Hrvatsku turističku zajednicu i Ministarstvo turizma da se i konkretnije poradi na promociji kontinentalnog turizma. “Jer može se, no mora se cjelovitom pričom postati prepoznatljiv na tržištu”, dodat će i pritom istaknuti kako je “Bajadera” potpuno hrvatski proizvod, elektrobrod, ustakljen i s grijanjem, koji plovi 365 dana u godini, a pritom nudi autohtonu priču.

– Stalno uvodimo i novine. Na brodu imamo degustacije vina srijemskog vinogorja. Također, gostima nudimo pogled iz jednog posebnog kuta, poput plovidbe Dunavom do muzeja na Vučedolu, a tijekom vožnje ispriča im se i priča o gradu Vukovaru, uvijek počinjući Straussom i “Na lijepom plavom Dunavom” i, moram reći, gosti uživaju u lijepoj atmosferi – zaključuje.

Možda ste propustili...