Objavljeno 7. studenog, 2016.
SASTOJCI:
TIJESTO:
1 šalica badema
1 šalica suhih smokava
3 žlice kakaa u prahu
malo sirupa od agave, po potrebi
KREMA:
1 mali avokado
½ šalice indijskih oraščića
3 – 4 žlice sirupa od agave
1 žlica kokosova ulja
svježa metvica
ČOKOLADNA KREMA:
1 šalica indijskih oraščića
2 žlice kakaa u prahu
½ šalice vode
3 žlice rastopljena kakaova maslaca
PRIPREMA:
Za tijesto izmiksajte bademe dok ne dobijete brašno. U brašno dodajte suhe smokve i miksajte dok se smjesa ne poveže (kada ju pritisnete, morate dobiti kuglu). Dobivenu smjesu rasporedite po kalupu te ravnomjerno pritisnite stražnjom stranom žlice. Za kremu u blender stavite avokado pa sve ostale sastojke. Miksajte na najbržoj brzini dok ne dobijete glatku, gustu smjesu. Za čokoladnu kremu sve sastojke stavite u blender i miksajte dok ne dobijete gustu, glatku smjesu. Kremu ravnomjerno rasporedite po kremi od metvice. Na vrh pospite sitno sjeckane lješnjake ili bademe i listiće metvice. Ostavite tri sata u hladnjaku, ili u zamrzivaču prije posluživanja.