Gastro
BUTELJE U BORDEAUXU

Graševina i Frankovka
za francusko tržište
Objavljeno 11. listopada, 2016.

Francuska vina su odlična, a da naša slavonska ne zaostaju svojom kvalitetom dokazuje najnovija vijest iz Bordeauxa. U La Cite du Vinu može se kušati oko 3000 butelja različitih vina iz Hrvatske i svijeta. Grad vina ove godine moglo bi posjetiti između 500 i 800 tisuća turista i pojava feričanačkog vina odličan je marketing i smjer u kojem se Feravino želi kretati na vinskoj sceni. Turisti u taj grad dolaze poglavito jer žele kušati dobra vina i gastronomske delicije, a doznajemo da je veliko zanimanje i za hrvatska vina čija je kvaliteta posljednjih godina sve bolja i bolja.

Početkom ljeta Udruženje vinarstva pri Hrvatskoj gospodarskoj komori dogovorilo je suradnju s gradom La Cite du Vin u Bordeauxu, a tvrtka Osilovac d.o.o., Vinarija Feravino predstavila se svojom Graševinom Dika 2015. i vrhunskom Frankovkom Miraz 2012.

- Zajedništvo i sinergija vinskih institucija iz Hrvatske i Francuske Feravinu otvaraju vrata izvoza na vrlo zahtjevnim i profinjenim svjetskim tržištima – istaknula je Jenette Šimić iz marketinga i odnosa s javnošću poduzeća Osilovac d.o.o. S.Kadić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike