Sport
“FURIJA” TRAŽI IZBORNIKA

Del Bosque će ostati raditi u savezu
Objavljeno 5. srpnja, 2016.

Španjolski nogometni savez (RFEF) objavio je kako Vicente Del Bosque više nije izbornik, ali će ostati raditi u savezu. Del Bosque (65) je odstupio s dužnosti španjolskog izbornika nakon ispadanja u osmini finala Europskog prvenstva u Francuskoj i poraza od Italije (2:0).

- Del Bosque se sastao s predsjednikom RFEF-a Angelom Maria Villarom, a na tom je sastanku obavijestio predsjednika kako ne želi ostati na toj poziciji. Angel Maria Villar smatra Vicentea Del Bosquea “španjolskom baštinom” i zato mu je ponudio priliku da nastavi suradnju s njihovim savezom. Njegova nova pozicija bit će poznata tijekom sljedećih tjedana, objavio je RFEF.

Del Bosque je vodio španjolsku reprezentaciju posljednjih osam godina, te je 2010. osvojio naslov svjetskog prvaka, a 2012. i naslov europskog prvaka. No, na posljednja dva velika natjecanja, SP 2014. u Brazilu, te aktualnom Euru u Francuskoj reprezentacija je podbacila. U Brazilu je ispala već u skupini, a u Francuskoj u osmini finala. Nije još službeno potvrđeno tko će biti novi izbornik, no španjolski mediji nagađaju kako bi novi izbornik “furije” mogao biti 60-godišnji Joaquin Caparros, nekadašnji trener Seville, Athletic Bilbaa i još niza španjolskih klubova. Njega je, piše dnevni list AS, preporučio upravo Vicente Del Bosque koji Caparrosa zna iz zajedničkih dana u mlađim kategorijama Real Madrida. Kao mogući izbornici još se spominju Juan Carlos Garrido, Luis Fernandez, Pepe Mel, Roberto Martinez i Julen Lopetegui. K.Lacković

Možda ste propustili...

NOVA TRI BODA NA KONTU LIDERA

Zrinski nije zabio pogodak, ali je pobijedio

OSMINA FINALA KUGAČKOG KUPA HRVATSKE

Ženski slavonski dvojac bez naklonosti kuglica

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana