Mozaik
56. FESTIVAL HRVATSKIH KAZALIŠNIH AMATERA

Vikovački “Teštamenat” putuje u Pazin
Objavljeno 21. svibnja, 2016.

Predstava “Teštamenat” Pere Budaka, u režiji Andrijane Raguž, a u izvedbi glumaca Kazališta “Nove scena” iz Vinkovaca na 13. Smotri kazališnih amatera Vukovarsko-srijemske županije proglašena je najboljom te će stoga ovih dana predstavljati Vukovarsko-srijemsku županiju na državnom natjecanju. Od selektorice, dr. sc. Dubravke Crnojević-Carić, “Teštamenat” je dobio izvrsne kritike, a o njegovoj kvaliteti najbolje govore njene riječi da se radi o predstavi koja je i redateljski i glumački briljantna. 56. Festival hrvatskih kazališnih amatera održat će se u Pazinu 21. i 22. svibnja, a cijeli ansambl bit će smješten u Vrsaru.

Na natjecanje su prošle 23 predstave od ukupno 180 prijavljenih. Prosudbeno povjerenstvo čine: Dubravka Crnojević-Carić, glumica i redateljica, Ozana Iveković, dramska pedagoginja, Sanja Nikčević, teatrologinja i kazališna kritičarka, Gordana Ostović, dramaturginja i kazališna kritičarka, Igor Ružić, kazališni kritičar, te glumci Mirej Stanić i Joško Ševo.

- Predstava je nastala u suradnji s Gradskim kazalištem “Joza Ivakić” koje će nam biti velika podrška i na natjecanju, stoga mu ovim putem zahvaljujemo. Posebno zahvaljujemo Vukovarsko-srijemskoj županiji i županu Boži Galiću te Gradu Vinkovcima, gradonačelniku Mladenu Karliću i pročelniku za kulturu i turizam Mariju Banožiću na velikoj podršci i financijskoj pomoći. S obzirom na izvrsne kritike koje je predstava dobila od kazališnih stručnjaka, ali i publike, uvjereni smo da ćemo u Pazinu našu županiju i grad predstaviti u najboljem svjetlu - rekla je Andrijana Raguž, redateljica predstave i predsjednica “Nove scene”.

Ansambl predstave čine: Mirjana Galić, Željko Mandić, Andrija Badžek, Ivan Simon, Marija Cvitkušić, Ivan Frančić, Domagoj Ivanković, Bruno Vendling, Ilija Červen, Jelena Sadrić, Danijela Cvitanović, Dinka Zaluški, Ivan Jukić, Vilim Tanocki - glumci i Dražen Bulatović - ton i svjetlo.M.Kokaj

Možda ste propustili...

KONAČNO POČINJE SNIMANJE DUGOOČEKIVANOG FILMA

Madonnu će glumiti Julia Garner

KONCERT EDA SHEERANA GOTOVO RASPRODAN

Ostalo je još ulaznica za tribine zagrebačkog Hipodroma

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KONAČNO POČINJE SNIMANJE DUGOOČEKIVANOG FILMA

Madonnu će glumiti Julia Garner

2

KONCERT EDA SHEERANA GOTOVO RASPRODAN

Ostalo je još ulaznica za tribine zagrebačkog Hipodroma

3

PARAMOUNT NAJAVIO

Snimit će se remake “Oficira i džentlmena”