Kultura
VARAŽDINKA NAKON DVIJE GODINE OPET U OSIJEKU:

Jelena Štefanić večeras na pozornici HNK debitira u Mozartovu “Don Giovanniju”
Objavljeno 15. ožujka, 2016.

Preko Kine i rodnog Varaždina, nakon dvije godine mlada sopranistica Jelena Štefanić opet je nakratko u našem gradu. Ovaj put debitira u Mozartovu “Don Giovanniju”. Varaždinka Jelena iskreno je sretna i zahvalna što može debitirati ovu prekrasnu ulogu baš u Osijeku jer, kako kaže sama Jelena, “Osijek je njezin sretan grad”.

Svi koji nisu imali priliku do sada čuti Jelenu kao Traviatu, neka dođu večeras (u utorak, 15. ožujka, u 19 sati) u osječki HNK i poslušaju ju i pogledaju ovaj put u jednoj od kompleksnijih Mozartovih uloga - dramatične, velike manipulatorice, no opet, s druge strane, krhke žene Donne Anne.

Mali podsjetnik, Jelena Štefanić utjelovila je na sceni osječkog HNK u siječnju 2012. sve duševne gradacije Violette Valery u Verdijevoj operi “La Traviata”.

Jelena je magistrirala smjer opere na Sveučilištu za glazbu i scensku umjetnost u Beču, nastupala u bečkoj Volksoperi, Schlosstheatru Schoenbrunn, Musikverein u Grazu, Musikverein u Beču te kazalištu Bunka Kaikan u Tokiju.

Iste godine kada je u Osijeku pjevala glavnu ulogu u Verdijevoj “Traviati”, Jelena Štefanić pozvana je u završnicu najvećeg i najprestižnijeg svjetskog natjecanja - Placido Domingo Operalia u Pekingu. Između više od tisuću prijava iz cijeloga svijeta Jelena je izabrana u 40 najboljih, a na 20. obljetnici Operalije Jelena je predstavljala Hrvatsku.

Osječkoj se publici prvi put predstavila 2011. na otvorenju OLJK-a, a nakon ovog posjeta Osijeku, Jelenu čekaju predstave u rodnom Varaždinu, “Orlando” u Njemačkoj te opet put u daleku Kinu.(N.Vek.)

Možda ste propustili...

FOOZOS OBILJEŽIO 150. OBLJETNICU ROĐENJA IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Predstava “Blagoslov” u čast našoj velikoj književnici

ĐAKOVAČKI KULTURNI KRUG: “NARATIV I RAZUMIJEVANJE” I “ČUDO”

Izdane dvije nove knjige

Najčitanije iz rubrike