Regija
HUMANITARNA AKCIJA ZA POPLAVLJENE

“Pun kofer prijateljstva” za 140 djece
Objavljeno 10. prosinca, 2014.

VINKOVCI - Na inicijativu Društva "Naša djeca" Vinkovaca i Saveza društava Naša djeca Hrvatske pokrenuta je humanitarna akcija ''Pun kofer prijateljstva''. Cilj je akcije osigurati svakom djetetu s poplavljenih područja Vukovarsko-srijemske županije pojedinačno putnu torbu (kofer) s osnovnim osobnim stvarima. S obzirom na to da se djeca i njihove obitelji neće moći vratiti kući još nekoliko mjeseci, a u tom razdoblju će mijenjati adrese na kojima će boraviti, želimo im olakšati život “ptica selica” do povratka njihovim domovima, kažu organizatori.

Da bi napunio kofere prijateljstva, Savez je u akciju pozvao društva Naša djeca diljem Hrvatske, ali i šire građanstvo koje se može uključiti. Na Gmailu Saveza i Društva "Naša djeca" Vinkovci nalazi se tablica s popisom dobi, spola i veličine za 140 djece za koje je potrebno prikupiti kofer s osobnim stvarima. Odabrati dijete za koje je potrebno prikupljati stvari možete na sljedeći način: u Google tražilicu ukucate gmail.com. Otvorit će se Gmail pošta, gdje traže adresu i lozinku: e-mail: adresa: savezdnd@gmail.com, a zaporka: start1010. U pošti je tablica s konfekcijskim brojevima djece. Odaberete dijete i u stupcu donator dva puta kliknete da uđete, upišete svoje ime, prezime, organizaciju i ostavite kontakte, čime ste obavili rezervaciju.

Svako društvo Naša djeca, organizacija (škola, razred, udruga i dr.) ili pojedinac, koji se uključe u ovu humanitarnu akciju, odgovorno je da na kraju akcije kofer bude pun i dostavljen organizatoru akcije u Gunju preko CityEX-a koji sponzorira troškove slanja kofera. Do sada je uručeno više od 70 kofera, a cilj je do kraja godine prikupiti kofere za svu djecu, njih 142 s popisa. Za sve informacije možete se obratiti na: info@savez-dnd.hr ili koordinatorima u DND Vinkovci na dnd.vkci@gmail.com.M.Kokaj

Možda ste propustili...

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

POST FESTUM PARLAMENTARNIH IZBORA

Orahovački HDZ prvi je put pobijedio nakon 2007.

SLAVONSKO-BARANJSKE POLJOPRIVREDNE POVRŠINE

Kiša je spasila usjeve, ali zbraja se šteta od divljači

Najčitanije iz rubrike