Regija
BIJELI PRSTEN HRVATSKE ZA POPLAVLJENE

Nudi se besplatna pravna
i psihološka pomoć
Objavljeno 17. studenog, 2014.

VRBANJA – Općina Vrbanja na svojim je internetskim stranicama izvijestila sumještane da Bijeli prsten Hrvatske, centar za pravnu i psihološku pomoć iz Vinkovaca, žrtvama s poplavljenog područja nudi pružanje i organiziranje besplatne pravne i psihološke pomoći te emocionalne podrške i informacije o pravima i načinu ostvarivanja prava, kao i praktične informacije.

Pruža i upućivanje na druge relevantne institucije i organizacije civilnog društva te provođenje posebnih programa putem projekata. Tu je i poticanje i organiziranje svih oblika socijalne i obiteljsko-pravne zaštite prava i interesa djece i mladih, žrtava i svjedoka kaznenih djela i prekršaja, zaštite prava i interesa manjina, osoba s invaliditetom, društveno osjetljivih i socijalno ugroženih skupina.

Bijeli prsten Hrvatske nudi i pružanje pomoći i podrške djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djeci iz siromašnih obitelji, samohranim roditeljima i drugim socijalno ugroženim skupinama kojima je pomoć potrebna. Zainteresirani mještani poplavljenih područja sve informacije mogu dobiti u Vinkovcima, Duga ulica 56, ili na broj telefona: 095 529 3000.

Upit za pravnu pomoć može se poslati na mail: pravnapomoc.cbp@gmail.com, a za psihološku: psiholoskapomoc.cbp@gmail.com.(M.L.O.)

Možda ste propustili...

BRINUT ĆE SE O 36 STARIJIH OSOBA

Ugovori o radu i bicikli za 6 žena

U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Nova kreativna radionica za djecu

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA RIZNICA: ŽUPANIJA OBNAVLJA ŠKOLE I PRATI TRENDOVE

Područne škole važne za život sela, VSŽ ih podupire

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana