Novosti
SUSRET BROJNIH OBITELJI U VOĆINU

U srcima bračnih parova ne treba zavladati zloća
Objavljeno 15. kolovoza, 2014.

Na svetkovinu Uznesenja Marijina Požeška biskupija slavi Dan obitelji pa je u svetištu Gospe Voćinske održano četvrto biskupijsko hodočašće obitelji s brojnom djecom, koje su posvjedočile snagu svoje vjerničke opredijeljenosti za život. Središnje euharistijsko slavlje i procesiju nekoliko tisuća vjernika sa zavjetnom slikom Gospe Voćinske predvodio je dijecezanski biskup Antun Škvorčević, a uslijedio je susret obitelji u voćinskom Hrvatskom domu.

Biskup Škvorčević založio se za ugradbu Božje prisutnosti u javne vrijednosne sustave te je ustvrdio kako brojne rastave brakova u Hrvatskoj na svoj način svjedoče da raspadljivost zauzima sve više maha u našem društvu. Zato je potrebno moliti i djelovati da u srcima mladih ljudi koji ulaze u brak ne zavlada praznina ili sebičnost i zloća, koja razara na pojedinačnoj i zajedničkoj razini. Biskup Škvorčević u svakoj prigodi naglašava da je voćinsku crkvu BDM, ali i cijelo mjesto 1991. godine razorila mržnja, a ponovno izgradili ljubav i zajedništvo.

- I ponovno uzdignuta crkva, i lik Marije, svjedoče da pobjeda nije dodijeljena onima koji mrze, koji su sebični i zli, nego onima koji znaju trpjeti i položiti svoj život za druge, jer na taj način rađa se novi svijet - poručeno je vjernicima.P.Žarković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike