Sport
DOMAĆIN NASTAVLJA SVOJ POBJEDNIČKI PUT PREKO JUŽNOAMERIČKIH RIVALA

Pekerman: Vratili smo vjeru
u kolumbijski nogomet
Objavljeno 6. srpnja, 2014.

Brazil je u transu, ali Brazil je i u šoku. Domaćin se preko Kolumbije (2:1) plasirao u polufinale SP-a, ali taj uspjeh zasjenjen je činjenicom da će do kraja igrati bez svog najboljeg igrača i strijelca Neymara. Dobra vijest za izbornika Luiza Felipea Scolarija što su Kolumbiji presudili stoperi, Thiago Silva i David Luiz. Bili su strijelci u pobjedi 2:1, a odradili su i primarni posao, zaustavili su opasan suparnički napad. Istina, James Rodriguez zabio je i na svojoj petoj utakmici na SP-u u nizu (izjednačio rekord iz 1978., kada je Peruanac Cubillas zabijao na pet susreta u nizu, ali na dva prvenstva), ali pogodak je postignut s 11 metara, ne iz igre, koja nije bila na razini na koju smo Kolumbiju naviknuli gledati.

- Skupo smo platili pobjedu i plasman u polufinale. Nakon sjajnih 90 minuta, uslijedila je spoznaja da dalje moramo bez Neymara. Težak udarac, priznaje Scolari, koji je već upozoravao da suci nisu uspjeli zaštiti najveću brazilsku zvijezdu.

Čovjek u crnom našao se na meti i nakon ovog četvrtfinala. Portugalac Carlos Velasco Carballo nije se proslavio, bio je domaćinu lagani vjetar u leđa, nije držao konce igre u svojim rukama. Agresivnost Brazila, često pretjeranu, nije sankcionirao, a kolumbijske kolege smatraju da je kod drugog pogotka svirao nepostojeći prekršaj te da nije smio poništiti pogodak Yepesa, koji je pao iz zaleđa. O svemu ostalom može se raspravljati, ali stoji da igra momčadi Josea Pekermana nije bila na razini da se ugrozi domaćin, koji je odradio najboljih 90 minuta na prvenstvu. Nakon poraza, Kolumbijci nisu mogli zaustaviti ni suze, svjesni da su propustili prigodu otići i dalje od svog premijernog četvrtfinala.

- Mislim da smo imali snage za nadigravanje protiv domaćina, ali nije išlo. Bio je visok ulog, tenzije na obje strane, u tome se Brazil na kraju bolje snašao. Ali, mislim da je naš nastup ovdje vratio vjeru u kolumbijski nogomet - smatra argentinski stručnjak na klupi Kolumbije Jose Pekerman.

Na kraju susreta uplakanog Jamesa grlio je igrač utakmice David Luiz, koji sanja naslov prvaka, dok kolumbijska desetka na kraju možda zaradi utješnu nagradu, onu za najboljeg strijelaca prvenstva. Zaslužio ju je. N. Benčina

Možda ste propustili...

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

NEUGODNO ISKUSTVO ALBANCA

Hysaju se u vožnji zapalio automobil

Najčitanije iz rubrike